Ik ben verloofd! Hoe beginnen met het plannen van de bruiloft?

onze blog

Ik ben verloofd! Hoe beginnen met het plannen van de bruiloft?

,
In Wedding gowns
,

Je bent verloofd, gefeliciteerd! Waarschijnlijk zit je nu nog op een roze wolk, maar je zult je snel afvragen wat de volgende stappen zijn. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij het begin van de trouwplanning voor je samengevat! Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je kan beginnen met het plannen van de bruiloft!


Beginnen met het plannen van de bruiloft!

It’s time to plan your wedding, darling! Hoe graag wij het ook zouden willen, je kan niet alles in één keer doen. Daarom hebben wij de eerste stappen voor je op een rijtje gezet!


Stap 1: Spread the news!

Jij en je fiancé zijn natuurlijk helemaal over the moon met het goede nieuws. En daarnaast ben jij ook nog eens smoorverliefd op je nieuwe accessoire: je verlovingsring! Jullie willen dit geluk dolgraag met iedereen delen, en laat dat ook de eerste stap zijn bij het plannen van de bruiloft! Vertellen dat jullie gaan trouwen is super leuk en breid je maar vast voor op veel knuffels, speeches en tranen. Yes, ook bij jou!


Stap 2: Bepaal je budget

Het budget van je bruiloft is su-per belangrijk.  Een budget voor jullie bruiloft bepalen is dan ook een must! Je hoeft niet nu nog niet alle prijzen met elkaar te vergelijken, maar ga op zoek naar een maximum bedrag. Ga samen met je verloofde na hoeveel jullie in totaal willen uitgeven aan jullie bruiloft en begin dan met het zoeken. Wat je budget ook is, er zullen keuzes gemaakt moeten worden.


Stap 3: Kies een trouwdatum

De trouwdatum kiezen is voor de ene bruid kinderspel en voor de ander rocket sience. Heb je bruiloftsgasten uit het buitenland of heb je jouw droomlocatie al jaren op het oog? Dan is het verstandig om je trouwdatum daarop af te stemmen. Heb je dit niet en heb je geen specifieke datum in gedachte? Bepaal dan samen met je partner in welk seizoen jullie willen trouwen. Kies je voor een knusse winterbruiloft of geven jullie elkaar het ja-woord op een warme zomerdag aan het strand? Als je eenmaal het seizoen hebt gekozen kan je een trouwlocatie kiezen en als die dan vast staat, heb je jouw trouwdatum!


Stap 4: Kies je trouwlocatie

Maar hoe moet je nou een trouwlocatie kiezen? Je wilt natuurlijk the perfect match voor je trouwdag. Net als bij het kiezen van een seizoen gaat het erom hoe jij jouw dag voor je ziet. Zie je jezelf trouwen midden in de stad of wil je gewoon lekker buiten trouwen? Het kan allemaal. Welke trouwlocatie je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat het bij jullie past!


Stap 5: Plan een engagement shoot

De verlovingsperiode gaat zo snel voorbij, trust us! Leg deze mooie periode vast samen met je lover en plan een engagement shoot! Tijdens de engagement shoot kunnen jullie alvast een beetje oefenen voor jullie grote dag! Kan je jouw trouwfotograaf even een moment alleen spreken? Plan dan gelijk een boudoir shoot in en geef het als huwelijkscadeautje aan je hubby! Ooh la la …


Stap 6: Kies je getuige

Nu komen we bij het iets serieuzere gedeelte, de getuigen voor het huwelijk. Zonder getuigen geen bruiloft, yes zo belangrijk is het dus! Een getuige zijn is dan ook een eervolle taak. Denk goed na wie je wilt hebben als je getuigen! Jij en jouw partner moeten er beiden minimaal één hebben. En nee, dat kan niet dezelfde persoon zijn! Als je er eenmaal uit bent, weten wij wel hoe je iemand vraagt als getuigen!


Stap 7: Trouwjurk shopping!

Een meisjesdroom wordt dan eindelijk werkelijkheid. Je mag op zoek naar je trouwjurk! Trouwjurken komen er in allerlei verschillende vormen, maten en stylen. In onze fotogalerijen vind je superveel trouwjurken foto’s. De perfecte plek om te beginnen met je zoektocht naar je perfect dress! Want laten we nou eerlijk zijn, een trouwjurk passen is al spannend genoeg.


Stap 8: Weddingplanner of niet?

Je bent nu al eventjes bezig met je bruiloft, maar het echte werk moet nog beginnen! Hebben jij en je verloofde hier wel genoeg tijd voor? Als jullie een superdruk koppel zijn, kun je erover denken om een weddingplanner in te huren. Een weddingplanner kan alles voor je regelen, van je verloving tot aan je huwelijksreis. Alles is mogelijk! Je kunt er ook voor kiezen een weddingplanner in te huren die maar een deel voor je regelt. Zo hoef je niet alles


Stap 9: Benoem je bruidsmeisjes

Je girl squad kan natuurlijk niet ontbreken bij je bruiloft. Het is niet alleen leuk om ze bij je te hebben, maar ook nog eens super handig! Kies zo snel mogelijk je bruidsmeisjes uit en let the fun begin! De taken van de bruidsmeisjes zijn er om je te helpen met de planning van je bruiloft. Maar natuurlijk ook bij het plannen van je vrijgezellenfeest!


Stap 10: Maak een gastenlijst

Denk erover na wie je wilt uitnodigen op jullie bruiloft en ook wie je niet wilt uitnodigen! Wie wil je graag bij de ceremonie hebben en wie bij het feest? Welke gasten mogen er de hele dag bij zijn? Hoe eerder je met je gastenlijst begint, hoe kleiner de kans dat je iemand vergeet uit te nodigen. Mocht je in een later stadium weten waar je gaat trouwen, hou dan ook rekening met de capaciteit van de locatie. Gebruik ook onze handige gastenlijst in de planningtools!Bron: www.theperfectwedding.nl

X