Tips voor een pasafspraak

onze blog

Tips voor een pasafspraak

,
In Dresses
,

Wanneer je net ten huwelijk bent gevraagd, zit je in een romantische roes maar schieten er ook honderd gedachten door je hoofd. Er zijn namelijk zó veel leuke dingen die je voor je bruiloft mag gaan regelen. Maar wees eerlijk, is het uitzoeken van de jurk niet het eerste waar je aan denkt? En bruidsjurken passen is inderdaad een feestje. In dit artikel deel ik 10 persoonlijke tips.

____________________________________________________________________________________________________________
1. WEES OP TIJD

Het is aan te raden om minimaal 7-8 maanden voor de trouwerij te starten met de oriëntatie. Er zit vaak zo’n 5 maanden levertijd op de jurken en je wilt voldoende tijd overhouden om ‘m op maat te laten maken en te genieten van de voorpret. Ook is het zinvol om op tijd afspraken met bruidswinkels in te plannen. Vooral zaterdagen zitten snel vol en voordat je het weet ben je alweer een maand verder. Op de websites krijg je vaak meteen een goed beeld van de collectie die bij ons in de winkel hangt. Heb je een specifieke jurk op het oog die wij verkopen, dan kun je dat in de natuurlijk aangeven.

2. LAAT JE INSPIREREN OP SOCIAL MEDIA

Nog geen idee wat je mooi vindt? Online vind je enorm veel inspiratie. Denk aan websites zoals  theperfectwedding.nl. Maar ook op Instagram zijn er een hoop inspirerende accounts. Is er een bepaalde merk wat je leuk vind die wij aanbieden. Niet in de winkel kan altijd (indien mogelijk) besteld worden.

3. DENK NA OVER WIE JE MEENEEMT

Bedenk hoe gevoelig je bent voor de mening van anderen, en hoe stellig jouw familie en vriendinnen zijn met het uiten van hun mening.  Uiteindelijk is het jouw keuze, en mag je jezelf niet door de mening van anderen laten beïnvloeden. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Neem ook mensen mee die jouw stijl en smaak snappen. 3-4 personen kunnen je al goed op weg helpen met het maken van de juiste keuze. Het is wel zo, dat deze mensen zich allemaal betrokken zullen voelen en uiteraard nieuwsgierig zijn naar de uiteindelijke keuze.

4. LAAT JEZELF VERRASSEN

De uiteindelijke keuze van de jurk is vaak verrassend, want vaak is strapless een no go. Van heel veel andere bruiden merken we dat ze onverwacht een andere keuze maken. Houd je dus, ondanks de inspiratie, niet krampachtig vast aan dat ene “plaatje” wat je in je hoofd hebt en stel jezelf open voor alle soorten jurken. Je kunt bijvoorbeeld een strapless jurk in je hoofd hebben maar misschien staat een jurk met een gesloten hals en de focus op je taille misschien wel veel mooier bij jouw figuur. Sowieso is het bij de eerste keer passen goed om veel verschillende stijlen en modellen te passen, je kunt er dan vast en zeker meteen een paar afstrepen, maar hebt het dan in ieder geval geprobeerd.

5. BEPAAL VOORAF HET BUDGET

Geef je budget vooraf door aan de verkoopster. Het zou jammer zijn wanneer je he-le-maal verliefd bent op een jurk en ‘m vervolgens niet kan betalen. De meeste bestelbare bruidsjurken liggen qua prijs tussen de 800 en 1.800 euro. Natuurlijk heb je duurdere en goedkopere exemplaren. Onze sale items zijn vanaf 250 euro tot 900 euro. De exclusieve sale items kunnen wel met maximaal 40% goedkoper aangeboden worden.

6. WEES VOORBEREID

Onder een bruidsjurk draag je meestal een strapless BH. Het aantrekken van de jurk wordt over je hoofd aangedaan maar afhankelijk van het model kan je er ook instappen. Bruidsjurken passen kan de spanning verhogen, dus zorg ervoor dat je fris verzorgd bent.

7. HEB EEN BEETJE LEF

Durf jezelf open te stellen én wees niet te bescheiden, want je mag best een beetje opvallen op de grote dag. Natuurlijk moet je jezelf er lekker in voelen, maar jij staat in de spotlights en je mag er wezen! Ook is het belangrijk om een jurk niet te snel af te wijzen, als je ‘m aan de hanger ziet. Wanneer je een jurk aantrekt is het vaak een wereld van verschil. En dan word je meestal verrast!

8. LAAT JE GEVOEL SPREKEN

Laat je gevoel spreken en probeer dat te onthouden, in plaats van details van de jurk. Emotie kun je op een foto niet herleiden. Waarbij kreeg je kippenvel of sprongen de tranen in je ogen? Bij welke jurk kun je werkelijk geen één nadeel verzinnen. En in welke jurk zag je jezelf in gedachten direct naar je aanstaande voor het altaar lopen?

9. PAS NIET TE VEEL JURKEN

Er zijn ontzettend veel bruidsjurken verkrijgbaar, in alle stijlen, maten en kleuren. En ongetwijfeld staan veel jurken ontzettend mooi. Het kan dus zijn dat je op een gegeven moment écht niet meer weet welke jurk je moet kiezen. Mijn advies is dan: pas niet te veel jurken. Meestal kom je uiteindelijk uit op de stijl die al eerder leuk vond en door de diversiteit niet meer weet wat je moet kiezen. Elke merk heeft wel 10 modellen van dezelfde stijl in zijn collectie. Luister vooral goed naar je gevoel en kijk welke stijl jurk het beste bij jou en de bruiloft past. Ben je een stoer, romantisch, fashionable, klassiek of creatief type en wat wil je uitstralen?

10. LAAT HET DAARNA LOS

Heb je de jurk gevonden en gekocht? Laat het los en geniet ervan! Je gaat daarna ongetwijfeld nog jurken tegenkomen in tijdschriften, op social media of op een bruiloft, waardoor je misschien aan het twijfelen wordt gebracht. Dat is logisch, vooral wanneer je de jurk al een tijd niet hebt gezien of gepast. Maar twijfel niet, want het voelde goed en jouw jurk is de juiste keuze. Dat weet je weer hélemaal zeker, zodra je ‘m bij de volgende fitting opnieuw aantrekt.

X